Зеленський допустив варіант переговорів із Путіним. За типом договору про "зерновий коридор"

Президент України Володимир Зеленський розповів про можливий формат переговорів Києва з російським диктатором Путіним в інтерв'ю американському виданню Philadelphia Inquirer, - пише ВВС.

"У цьому інтерв'ю Володимир Зеленський чи не вперше припустив можливість переговорів із російським президентом Володимиром Путіним. Раніше він неодноразово говорив про неможливість подібних переговорів, що крім того було закріплено в Україні законодавчо", - зазначає видання.

За словами Зеленського, єдиний варіант переговорів із російським лідером - використання посередників, як це було під час обговорення і створення чорноморського зернового коридору.

"Така модель була застосована вперше на прикладі зернового коридору, коли Україна домовлялася не з Росією, а з ООН і Туреччиною. Вони, своєю чергою, взяли на себе відповідальність домовлятися з нами, а потім підписувати відповідну угоду з РФ. Так це і спрацювало: дві дзеркальні угоди, між якими ООН і Туреччина", - пояснив Зеленський.

На думку Зеленського, подібну схему можна було б використати під час переговорів із питань "територіальної цілісності, енергетики та свободи судноплавства".

Посередниками могли б виступити країни з різних континентів, вважає президент.

"Наші партнери - не тільки Європа і США, але також з багатьох континентів, включно з Азією, тихоокеанським напрямком, а також африканці, Латинська Америка. Коли є представники, які готують рішення тієї чи іншої кризи, а потім цей документ, якщо він задовольняє Україну, має розбиратися з представниками Російської Федерації. Поки що ми маємо тільки таку модель", - зазначив Зеленський.

Статті

Країна
05.07.2024
12:15

"Муніципальна няня" тепер і для ВПО: особливості програми

Тепер у всіх тих батьків, які переїхали з постраждалих громад і самі виховують дітей, без підтримки рідних і близьких, є можливість отримати гроші від держави на фінансування послуг няні
Країна
04.07.2024
10:23

Земельна реформа, рейдери, війна і не тільки… Про що не мовчать фермери прифронтової Дніпропетровщини

Що насторожує в цій реформі? Під час війни можливість концентрувати в одних руках до 10 тис гектарів землі – погана історія. Уявіть, що аграрій скупить ці 10 тисяч в одній громаді. Це породжує монополію, монополія –  корупцію.
Країна
03.07.2024
13:57

Економіка: зростання всупереч війні

Українська економіка збереже позитивну динаміку цього року всупереч усім викликам повномасштабної війни. Такого обнадійливого висновку дійшли експерти Світового банку (СБ), аналізуючи підсумки перших 5 місяців.
Всі статті