Зеленський допустив варіант переговорів із Путіним. За типом договору про "зерновий коридор"

Президент України Володимир Зеленський розповів про можливий формат переговорів Києва з російським диктатором Путіним в інтерв'ю американському виданню Philadelphia Inquirer, - пише ВВС.

"У цьому інтерв'ю Володимир Зеленський чи не вперше припустив можливість переговорів із російським президентом Володимиром Путіним. Раніше він неодноразово говорив про неможливість подібних переговорів, що крім того було закріплено в Україні законодавчо", - зазначає видання.

За словами Зеленського, єдиний варіант переговорів із російським лідером - використання посередників, як це було під час обговорення і створення чорноморського зернового коридору.

"Така модель була застосована вперше на прикладі зернового коридору, коли Україна домовлялася не з Росією, а з ООН і Туреччиною. Вони, своєю чергою, взяли на себе відповідальність домовлятися з нами, а потім підписувати відповідну угоду з РФ. Так це і спрацювало: дві дзеркальні угоди, між якими ООН і Туреччина", - пояснив Зеленський.

На думку Зеленського, подібну схему можна було б використати під час переговорів із питань "територіальної цілісності, енергетики та свободи судноплавства".

Посередниками могли б виступити країни з різних континентів, вважає президент.

"Наші партнери - не тільки Європа і США, але також з багатьох континентів, включно з Азією, тихоокеанським напрямком, а також африканці, Латинська Америка. Коли є представники, які готують рішення тієї чи іншої кризи, а потім цей документ, якщо він задовольняє Україну, має розбиратися з представниками Російської Федерації. Поки що ми маємо тільки таку модель", - зазначив Зеленський.

Статті

Світ
02.07.2024
17:02

«Зеленський прийняв пропозицію Путіна». Російські ЗМІ про Україну

РосЗМІ не натішаться: "У Києві знову заговорили про переговори". При цьому акцент президента Зеленського на можливості переговорів Києва і Москви тільки через посередників кремлівські ЗМІ навмисно приглушують, позицію Києва подають як його...
Країна
30.06.2024
23:00

“Ніхто не бере на себе відповідальність давати роз’яснення”, або дещо про покарання за колабораціонізм

Офіс генерального прокурора нараховує 8269 кримінальних проваджень по відносно новій статті 111-1 “Колабораційна діяльність” Кримінального кодексу. В Єдиному державному реєстрі судових рішень є вже 1694 вироки
Донбас
30.06.2024
17:00

"Режим поводився щодо цих регіонів як колоніальний..." Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продемонстрували, що цілком можуть обходитися без журналістів. Достатньо отримати з Москви готове інтерв'ю і зробити вигляд, що хтось із російських чиновників чи бізнесменів давав його саме місцевим виданням....
Всі статті