Зеленський анонсував запуск "міністерства єдності" для українців за кордоном

Україна запустить інституцію, яка має забезпечити єдність українців за кордоном та протидію російській пропаганді. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на виступ президента України Володимира Зеленського на нараді керівників закордонних дипломатичних установ України.

Глава держави зазначив, що українці є у всіх частинах світу та в більшості держав. Тому необхідно модернізувати державні інституції, щоб вони відповідали завданням єднання всіх українців навколо України.

Тому, за його словами, необхідно посилити інституційну присутність у країнах-партнерах. Це буде зроблено двома шляхами. Зокрема, ухвалено рішення про відкриття нових консульств за кордоном, у тому числі в Польщі, Німеччині, Болгарії, Італії, Чехії, Словаччині та Франції.

"Водночас і разом зі звичною роботою через систему МЗС України, про це говорили з прем'єр-міністром, готуємо запуск нової інституції, яка забезпечить достатню силу глобальної української єдності ", - розповів глава держави.

Сфера діяльності такої інституції охоплюватиме:

українців у різних країнах та їх зв'язки з Україною;

захист спільних інтересів українців як нації

"Фактично, це має бути міністерство української єдності та протидії російським впливам на українців. Насамперед, за кордоном", - уточнив Зеленський.

Він звернув увагу, що Росія використовує за кордоном пропагандистський ресурс, щоб вплинути, зокрема, на українців.

Як зазначив Зеленський, освітні, культурні та інформаційні потреби українців потребують більшої активності від держави. При цьому одна лише система Міністерства закордонних справ з цим не впорається.

"Потрібна інституція, яка вестиме інші державні установи до певних цілей. Найближчим часом представимо всі деталі", - додав президент.

Нагадаємо, раніше МЗС України анонсувало зміни щодо надання громадянам України консульських послуг за кордоном. 

Статті

Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Всі статті