Збитки російського бюджету в «умовах санкційного тиску» Кремль намагається заповнити з кишені жителів РФ - Гармаш

Необхідність підвищення податків у Росії зумовлена «умовами санкційного тиску на економіку країни». Цей факт, зокрема, визнали в Міністерстві фінансів РФ, - зазначає екс-член делегації України на Мінських переговорах Сергій Гармаш у себе в Телеграм

«У РФ податкова реформа.  Підвищують податки. Кажуть, що це вдарить по багатих і середньому класу, тобто, малому і середньому бізнесу, а основну частину населення (ніщебродів) - не зачепить", - пише він.  

Однак, за словами аналітика, «незрозуміло, як це можливо, щоб із багатих щось брали, а вони, зі свого боку, не забрали це в бідних через підвищення цін на товари або послуги».

Гармаш звернув увагу на документ російського Мінфіну з описом цієї реформи. «Там ідеться про те, що підвищення податків обумовлено “умовами санкційного тиску на економіку країни”, - зазначає він.

«Тобто, виходить, що збитки російської скарбниці, викликані санкціями через дії влади, Кремль намагається заповнити з кишені жителів РФ, пересічних платників податків?», - ставить аналітик риторичне запитання.

«Що ж, це логічно. І традиційно для Росії. Але виникає питання: а як же тоді імпортозаміщення, «економіка Європи, що найшвидше розвивається», розвиток вітчизняного... та інше - виходить - пропагандистська маячня?   Адже якби все це було в реальності, то потреби в посиленні податкового навантаження на росіян не було б!", - упевнений він.  

«Однак, війна коштує дорого, а ресурси держави на неї закінчуються. Тому Путін перекладає оплату забою баранів уже на самих баранів", - цілком резонно пояснює Гармаш необхідність податкової реформи в РФ.

Як повідомлялося раніше, у Росії розпочалася найбільша за кілька десятиліть податкова реформа, яка передбачає прогресивну шкалу оподаткування. Очікується, що для людей з високими доходами ставка збільшуватиметься з 13% до 22%. Російська влада запевняє, що більшу частину населення ці нововведення не зачеплять, оскільки підвищені податки платитимуть люди, чиї доходи перевищать 2,4 млн рублів на рік.

 

 

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті