Затримано зловмисників, які у Києві викрали лікаря-кардіохірурга заради викупу у 2 млн доларів

За процесуального керівництва Солом’янської окружної прокуратури міста Києва викрито та повідомлено про підозру  двом чоловікам, які викрали лікаря-кардіохірурга. Про це у Телеграм 13 червня повідомляє Офіс Генпрокурора України.

За даними слідства, підозрювані домовились про викрадення медика заради викупу. Коли потерпілий проходив повз будинок у м. Києві, до нього під’їхав автомобіль, з якого вийшли невідомі йому чоловіки. Один із них представився працівником правоохоронних органів. В подальшому, підозрювані змусили потерпілого сісти в автівку, одягли йому на голову чорний мішок та вкололи в ногу невідому речовину. Лікарю сказали, що це «отрута». Після цього вимагали у нього 2 млн доларів США за надання «протиотрути».

Зрозумівши, що таких грошей у чоловіка немає, вони обшукали його та забрали 15 000 грн, які були в сумці. Потім викрадачі висадили лікаря з машини на Совських ставках у Києві та зникли.

Правоохоронці затримали одного із чоловіків. Наразі Солом’янський районний суд міста Києва обрав йому безальтернативний запобіжний захід – тримання під вартою.

Стосовно іншого вживаються заходи щодо встановлення його місця перебування та обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування - Солом’янського УП ГУ НП у місті Києві.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті