Затримано сина посадовця Вінницького ТЦК: за 20 тисяч доларів обіцяв військовозобов'язними чоловікам виїзд за кордон

Державне бюро розслідувань (ДБР) затримало сина посадовця Вінницького комісаріату, який вимагав з "клієнта" $20 тисяч за оформлення виїзду за кордон. Про це повідомили в Телеграм-каналі відомства 18 червня.

"Працівники ДБР затримали сина начальника одного із відділень Вінницького об’єднаного міського Територіального центру комплектування та соціальної підтримки, який обіцяв за гроші місцевому мешканцю "зробити" пакет документів для виїзду за кордон. Чоловік запевняв, що за $20 тисяч його батько підготує документи, які дозволять уникнути мобілізації та виїхати з України", - йдеться в повідомленні.

За оперативними даними, син посадовця пропонував й іншим особам подібну "допомогу". Зокрема, під час обшуків у нього виявлено та вилучено пусті повістки, більше десятка копій паспортів чоловіків призовного віку, готівку у різній валюті.

ДБР затримало сина посадовця 14 червня під час передачі $15 тисяч. Раніше він вже встиг отримати від "клієнта" $5 тисяч.

"Були проведені обшуки за місцем проживання та роботи фігуранта та його батька", - пише також ДБР.

Раніше повідомлялось, що одеський воєнком незаконно збагатився на понад 14 млн гривень.

Статті

Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Донецьк
23.09.2024
12:17

Перейменування на Донеччині: як у 2024 році змінювали назви, пов'язані з РФ

Вже втретє за останні 10 років населенні пункти Донецької області стикаються із необхідністю масово змінювати назви об’єктів топоніміки на своїй території.
Всі статті