Затримано поплічника РФ, який підпалив автівки Червоного Хреста та ЗСУ в Закарпатській області

На Закарпатті затримали ворожого агента, який підпалив авто ЗСУ та Червоного Хреста. Про це повідомила СБУ в Телеграм 26 вересня.

"Служба безпеки та Національна поліція затримали підпалювача, який виконував замовлення російських спецслужб на Закарпатті. За задумом ворога, серія підпалів мала розхитати суспільно-політичну обстановку в регіоні", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що фігурантом є 21-річний переселенець з Вінницької області, який шукав швидких заробітків. У Телеграмі на нього вийшов представник спецслужб рф і запропонував гроші в обмін на співпрацю. За вказівкою рашистів протягом однієї доби молодик підпалив службовий позашляховик ЗСУ і автомобіль товариства Червоного Хреста України. Розраховуючи отримати грошову "винагороду", фігурант зафіксував загоряння на камеру свого телефону та відправив відеозвіт російському куратору. Утім, "замовник" з росії відмовився платити і пообіцяв "розрахуватися" після виконання ще декількох підпалів.

Правоохоронці затримали зловмисника "на гарячому", як тільки він підпалив третю автівку. На місці події у нього вилучено засоби підпалу та мобільний телефон із доказами листування з рашистами. Затриманий отримав підозру від слідчих Служби безпеки за двома статтями Кримінального кодексу України:

- ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна);

- ч. 1 ст. 114-1 (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період).

Фігурант перебуває під вартою. Йому загрожує до 10 років тюрми.

Раніше повідомлялось, що в Ужгороді спалили автівку Червоного Хреста.

Статті

Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Донецьк
23.09.2024
12:17

Перейменування на Донеччині: як у 2024 році змінювали назви, пов'язані з РФ

Вже втретє за останні 10 років населенні пункти Донецької області стикаються із необхідністю масово змінювати назви об’єктів топоніміки на своїй території.
Всі статті