В Ужгороді спалили автівку Червоного Хреста

Невідомі спалили автомобіль Червоного Хреста в Ужгороді на Закарпатті 16 вересня. Про це повідомила Закарпатська обласна організація Товариства Червоного Хреста у facebook та т. в. о. начальника Закарпатської ОВА Мирослав Білецький у Телеграм 16 вересня.

"Сьогодні вранці в Ужгороді зафіксували факт загоряння автомобіля Товариства Червоного Хреста Закарпаття. Вже сконтактував із командою обласного осередку. Запевнив у всебічній підтримці. Транспортний засіб обов’язково відновимо або допоможемо придбати інший. Товариство Червоного Хреста Закарпаття щодня допомагає сотням жителів області та вимушено переміщеним особам. Цей прикрий інцидент не повинен впливати на гуманітарну місію організації", - написав Білецький.

За його словами, він "дав доручення правоохоронним органам невідкладно вжити всіх необхідних заходів, щоб встановити причини інциденту. У разі виявлення ознак злочинних дій, спрямувати всі зусилля на пошуки винуватців".

"Прошу громадян бути пильними, адже будь-яка дестабілізація ситуації в області - це свідоме підігрування ворогу, сюжет для ворожої пропаганди", - зазначив очільник ОВА.

Повідомлення Закарпатської обласної організації Товариства Червоного Хреста є дуже емоційним: "Сумуємо! Роздирає злість! Біль!!! Автомобіль Закарпатської обласної організації Товариства Червоного Хреста України підпалено. Хто міг таке вчинити? Нелюди!!! Гуманітарна організація, яка допомагає громадянам, установам. Як важко дається громадській організації отримати автомобіль! А нелюди за мить знищують старання, мотивацію...".

Раніше повідомлялось, що російська армія на Донеччині обстріляла авто Червоного Хреста: троє загиблих, двоє поранених.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті