Затримано дві групи агентів РФ, які підпалювали релейні шафи на залізничних магістралях: чотирьом диверсантам загрожує довічне

СБУ й Нацполіція затримали дві групи підпалювачів, які на замовлення РФ діяли в Харківській та Черкаській областях. Про це повідомили в Телеграм-каналі СБУ 19 серпня.

"Служба безпеки та Національна поліція затримали ще чотирьох агентів російської розвідки, які вчиняли підпали на об’єктах Укрзалізниці у Харківській та Черкаській областях. Серед пріоритетних цілей ворога були релейні шафи на залізничних магістралях. Окупанти сподівалися, що, підпаливши це обладнання, вони зірвуть перевезення зброї та боєприпасів ЗСУ на передову. ...Зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує довічне ув’язнення", - сказано в повідомленні.

Для виконання підпалів спецслужба РФ за гроші залучила місцевих жителів, які шукали "легкого заробітку" у Телеграм-каналах.

Зокрема, на Харківщині "на гарячому" затримано двох диверсантів, які вночі намагалися спалити батарейну шафу залізничного світлофора. Фігуранти заздалегідь відслідкували розклад руху потягів по колії, щоб максимально заблокувати їхнє переміщення. Правоохоронці поетапно задокументували злочинні дії диверсантів і затримали їх на спробі підпалу залізничного устаткування.

На Черкащині затримано дезертира-контрактника однієї з військових частин регіону, який переховувався на території області та вчиняв підпали "на замовлення" РФ. До підривної діяльності він залучив свого знайомого - місцевого безробітного жителя. Задокументовано, як зловмисники намагалися знищити вісім релейних шаф сигнальних установок на стратегічно важливих напрямках залізничного сполучення.

Наразі правоохоронці повідомили затриманим з обох регіонів про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 113 Кримінального кодексу України (диверсія, вчинена в у мовах воєнного стану за попередньою змовою групою осіб).

Раніше повідомлялось, що довічне ув'язнення загрожує трьом затриманим агентам ФСБ. Їхній куратор переховується на окупованій території Херсонщини.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті