"Заступник міністра ЛНР" Частніков, який сприяє передачі українських підприємств Луганщини окупантам, отримав підозру

Служба безпеки України зібрала доказову базу та повідомила про підозру так званому "заместителю министра промышленности и торговли ЛНР" Дмитру Частнікову. Про це повідомило 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях в м. Сєвєродонецьк на своїй сторінці у Facebook 23 жовтня.

"За даними досудового розслідування, керівну посаду в «уряді» псведореспубліки уродженець Сєвєродонецька обійняв у липні цього року. До 2014 року Частніков був менеджером у сєвєродонецькому НВО "Склопластик", потім виїхав до країни-агресора, працював на промислових підприємствах на керівних посадах", - сказано в повідомленні. 

Зазначається, що зрештою він став одним із переможців окупаційного конкурсу "Лидеры возрождения", через який адміністрація президента РФ відбирає та просуває "управлінців", готових співпрацювати з загарбниками на тимчасово окупованих територіях. Наразі у складі незаконного органу влади так званий "заступник міністра" сприяє окупантам у переділі власності на захоплених територіях, переведенню українських промислових підприємств під юрисдикцію РФ та передачі їх російським власникам.

Уточнюється, що СБУ повідомила йому про підозру в колабораційній діяльності за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України. Невдовзі фігуранта буде оголошено у розшук. Йому загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Раніше повідомлялось, що понад 30 "силовиків", які співпрацюють з окупантами, ідентифіковано на Луганщині з початку року. Один з останніх - очільник "МВД" з Троїцького.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті