Заступник держсекретаря США розповів, з ким зустрічався і про що говорив у Києві

Виконувач обов'язків заступника держсекретаря США з політичних питань Джон Басс 21 червня відвідав Київ, де зустрівся з високопоставленими співробітниками українського уряду, представниками громадянського суспільства і незалежних ЗМІ України. В.о. заступника держсекретаря розповів про це в понеділок, 24 червня, у бесіді з журналістами, - повідомляє "Голос Америки".

Зазначається, що під час візиту до Києва Басс наголосив на "незмінній підтримці Сполученими Штатами України і прав українського народу на вибір свого майбутнього".

За словами Басса, США будуть "продовжувати надавати допомогу Україні і в боротьбі з триваючою російською військовою агресією". Басс також обговорив із керівництвом України рішення США прискорити виробництво ракет-перехоплювачів, щоб посилити українські ППО для відбиття російських повітряних атак. За словами Басса, сторони обговорили "зусилля США та ЄС щодо стабілізації електромережі, відновлення генерувальних потужностей" після російських атак на українську енергетичну інфраструктуру.

Сторони також обговорили надану Україною інформацію про досвід застосування нових технологій на полі бою "з метою зміцнення спільних зусиль" у боротьбі з сучасними загрозами безпеці.

"Я думаю, що якщо поглянути не тільки на цей конфлікт, а й, на жаль, на характер конфліктів, які ми спостерігаємо на всьому Близькому Сході, як-от удари хуситів по морських суднах, ми маємо відповідати моменту та поєднувати цей набір наступальних спроможностей із додатковими оборонними можливостями, - заявив Басс на брифінгу для журналістів.  Навіть у розпал цього жахливого конфлікту Україна великою мірою робить свій внесок у колективну безпеку, і це дуже вражає".

Як повідомлялося, в Україну прибув заступник держсекретаря США з політичних питань.

Статті

Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Донецьк
23.09.2024
12:17

Перейменування на Донеччині: як у 2024 році змінювали назви, пов'язані з РФ

Вже втретє за останні 10 років населенні пункти Донецької області стикаються із необхідністю масово змінювати назви об’єктів топоніміки на своїй території.
Всі статті