"Запорізький месник" збив ще один російський літак Су-25

19-річний строковик Нацгвардії збив із ПЗРК "Ігла" ворожий штурмовик Су-25, - повідомляє Національна гвардія України у Facebook.

"Це поки не Чорнобаївка, але рахунок зростатиме! Гвардієць знищив ще один ворожий штурмовик Су-25. Строковик Національної гвардії України, якому лише 19 років, зараз виконує бойові завдання, захищаючи українське небо на Запорізькому напрямку та нещадно б'є ворога у повітрі разом зі своєю вірною "подружкою" ПЗРК "Ігла", - йдеться у повідомленні.

Наголошується, що йдеться про нацгвардійця, якого в соцмережах прозвали "Запорізьким месником".

"Мене стали так називати після того, як я знищив три літаки. У принципі мені подобається, моїм товаришам теж. Але головне, що це має результати - менше ворожих літаків руйнуватимуть наші міста, а їхні пілоти знатимуть, що їхній виліт може бути останнім", – розповів боєць.

За інформацією Нацгвардії, нещодавно під час чергових авіанальотів ворога на позиції ЗСУ нацгвардієць підбив ще два літаки супротивника. Крім того, 16 липня близько десятої години вечора йому вдалося збити крилату ракету, а вже зранку наступного дня він поповнив свою скарбничку збитих літаків ще однією "сушкою".

"Зараз на рахунку гвардійця вже 6 ворожих літаків "СУ-25" та одна крилата ракета окупантів", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося раніше, в районі населених пунктів Оріхів та Степне Запорізької області спецназівці та військові ЗСУ збили два ворожі Су-25, які намагалися атакувати українські позиції.

Статті

Донбас Країна
04.10.2024
11:01

«Космогонія»: історія Всесвіту й цивілізації від художника з Донеччини Петра Антипа

Картина складається з більше ніж 500 частин та 9 фрагментів. Вона має 10 метрів заввишки й 200 завширшки. Точна її площа – 2086,5 квадратних метрів, і це офіційно зареєстровано у Книзі рекордів України.
Країна
03.10.2024
12:04

Росія окупувала Вугледар: воєнний експерт Владислав Селезньов про наслідки

Втративши контроль над Вугледаром, ми втрачаємо можливість наносити артилерійські удари по залізничній станції у Волновасі – це один з ключових елементів російської залізничної логістики.
Країна
02.10.2024
17:06

"Ця зима встряхне і розставить все по місцях". Як в Україні розвивають відновлювальну генерацію, завдяки і попри

Немає механізмів, які б заохочували людей і організації, щоб ця електроенергія ще й допомагала б мережі. Потрібно думати на державному рівні, як це все інтегровувати в нашу енергетичну систему.
Всі статті