Залуюжний прокоментував операцію ЗСУ в Курській області РФ

Українська військова операція в Курській області РФ є частиною загальної військової операції із захисту українського народу і свідчить, що Україна залишається активним діячем у розвитку військової науки. Про це заявив посол України в Сполученому Королівстві, ексголовнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, повідомляє "Інтерфакс-Україна"..

"Війна складається з декількох компонентів... Курська операція - частина загальної військової операції України, яку ми проводимо для виживання нашого народу й захисту нашої нації... У сучасній війні дедалі більше стираються грані між тактичним, стратегічним і оперативним рівнями, і Курська операція - яскравий приклад того, що Україна продовжує існувати, і Україна залишається активним діячем у розвитку військової науки", - сказав Залужний, відповідаючи на запитання журналістів після виступу в Королівському інституті міжнародних відносин (Chatham House).

Водночас він заявив, що не бачив військових планів, за якими проводилася ця операція.

"Але, найімовірніше, військове командування України врахувало всі необхідні моменти й дійшло висновку, що ця операція потрібна. Як проводити цю операцію і що робити - вирішувати командуванню й керівництву України. Є люди, які оцінять її ефективність після її завершення", - сказав посол.

Щодо того, чи пов'язана ця операція із ситуацією на інших ділянках лінії фронту, зокрема в Донецькій області, він сказав, що "не хотів би давати оцінку всім цим діям".

"Якби я був головнокомандувачем Збройних сил, напевно, я б так і зробив. Але зараз у мене немає важелів впливу на це, тому я залишу це тим, кому доведеться цим займатися", - наголосив Залужний.

Як повідомлялося, більше половини українців позитивно ставляться до операції ЗСУ на Курщині 

Статті

Країна
17.10.2024
10:00

Агросектор України: мінна загроза

Ще у 2014 р. Уакраїна увійшла до п'ятірки країн з найбільшою замінованою територією. Сусіди за рейтингом: Сирія, Афганістан, Ємен та М'янма. Після повномасштабного рашистського вторгнення у 2022 р. ми очолюємо цей сумний список.
Світ
16.10.2024
07:41

«Наші війська вже підійшли до Миргорода». Російські ЗМІ про Україну

Ніхто не гарантує, що всі країни єдиним фронтом стануть на захист члена НАТО... Для самого альянсу немає жодної причини включати в себе Україну. Він і так користується нею як своїм плацдармом, не несучи при цьому жодної відповідальності.
Країна
15.10.2024
10:54

Друга річниця "повернення Донбасу додому": фестиваль міфів

Сама ідея апелювати до історії, говорячи про належність території до державних утворень, межі яких постійно змінювалися, – у сучасному світі виглядає дивно.
Всі статті