Більше половини українців позитивно ставляться до операції ЗСУ на Курщині - опитування

Майже 58% опитаних українців позитивно ставляться до того, що українські війська ведуть бойові дії, зокрема, і на території Росії. Про це свідчать результати опитування «Центру Разумкова».

Респондентам зазначили, що в серпні 2024 року Сили оборони здійснили наступ у Курській області, й запитали, як вони ставляться до того, що українські війська ведуть бойові дії не лише на власній території, але й у росії. Серед опитаних 57,6% позитивно ставляться до цього, ще 19,6% — негативно, 7% — байдуже, а 15,8% не визначилися з відповіддю. 

Позитивно до операції на території рф ставиться більшість тих респондентів, які вірять у перемогу України, — це 65%, тоді як негативно — лише 15% з них.

Водночас ті, хто не вірить у перемогу, ставляться до цього частіше негативно: 22% підтримали і 50% виявилися проти. 

Також частіше негативно до цього ставляться ті опитані українці, які вважатимуть перемогою припинення війни, навіть якщо російська армія залишиться на територіях, захоплених унаслідок повномасштабного вторгнення. Так, 29% схвалили бойові дії в росії, а от 47% — ні.

Опитування проводили з 20 по 26 вересня 2024 року методом face-to-face на територіях, контрольованих урядом України, на яких не ведуться бойові дії. 

Загалом опитали 2016 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Як повідомлялося, переважна більшість українців вірить у перемогу України у війні. 

Статті

Світ
16.10.2024
07:41

«Наші війська вже підійшли до Миргорода». Російські ЗМІ про Україну

Ніхто не гарантує, що всі країни єдиним фронтом стануть на захист члена НАТО... Для самого альянсу немає жодної причини включати в себе Україну. Він і так користується нею як своїм плацдармом, не несучи при цьому жодної відповідальності.
Країна
15.10.2024
10:54

Друга річниця "повернення Донбасу додому": фестиваль міфів

Сама ідея апелювати до історії, говорячи про належність території до державних утворень, межі яких постійно змінювалися, – у сучасному світі виглядає дивно.
Донбас
13.10.2024
18:11

У Луганську Путін дякував кожному, хто кидав папірець в урну. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Очікувано минулого тижня найважливішою темою ЗМІ окупованого Донбасу став день народження російського диктатора Путіна. Своєрідний старт цунамі привітань від місцевих колабораціоністів усіх мастей дав спікер Кремля Дмитро Пєсков. «Президент... не...
Всі статті