Забруднена вода з Десни може досягти Київщини за кілька днів

Забруднена вода в ріці Десна може досягти Київської області 14-16 вересня. Про це повідомила міністерка захисту довкілля і природних ресурсів України Світлана Гринчук в ефірі "Єдиних новин" 10 вересня.

"Ми бачимо, що рух забруднення сповільнився і не в такій вже концентрації, не суцільною плямою, а більш розпорошено, природньо рухається по руслу ріки", - сказала Грінчук.

Вона зауважила, що 14-16 вересня забруднена вода з Десни може досягти Київської області, хоча попередньо прогнозували, що це відбудеться 10-11 вересня.

Міністерка також пілкреслила, що ситуація із забрудненням річки Десна контрольована, особливо в тому, що стосується руху забруднення в напрямку Київської області. 

Раніше в "Київводоканалі" заявили, що столиця може залишитися без основного джерела постачання питної води через забруднення Десни.

Статті

Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Всі статті