Z-«воєнкори» не витримали і почали викривати фейки російського військового керівництва про окупацію сіл на Сіверському напрямку

Заяви Міністерства оборони Росії про «звільнення» трьох сіл на Сіверському напрямку є брехнею. Про це заявив Z-«воєнкор» і затятий українофоб Кирило Федоров у себе в Телеграм.

Він нагадав, що 2 жовтня МО РФ офіційно заявило про взяття російськими військами села Верхньокам'янське.  

«Повідомлення це було раптовим і могло б радувати, якби було правдою», - пише Федоров. «З нами зв'язалися бійці з цього напрямку, і якщо коротко, то вони були здивовані такій заяві», - дивується він разом із ними. 

Однак, трохи згодом одне з російських федеральних ЗМІ випустило телерепортаж, у якому в бравурних тонах розповіло про цю нібито перемогу російської армії.

Як доказ окупації Верхньокам'янського в сюжеті показали російський прапор на одній зі зруйнованих будівель селища. Однак триколор не був встановлений, а просто лежав на даху. «Прапор знаходиться на західній будівлі села. Він дійсно там був, ось тільки його принесли коптером, а не поставили бійці ЗС РФ», - журиться Федоров.

"Саме село і опорний пункт під контролем ЗСУ і по них продовжують працювати", - наводить він повідомлення російських ЗМІ.

Потім від імені МО РФ пішли заяви про окупацію Григорівки і Білогорівки. Однак і ці населені пункти були «звільнені» тільки за допомогою російського прапора на руїнах одного з будинків. 

«Як нам повідомили, в одній із бригад змінилося командування, і ось куються нові перемоги, щоправда, тільки інформаційні, які не відповідають реальності«, - резюмує російський Z»-військкор»

Статті

Світ
10.10.2024
16:00

“Путін буде робити ставку на те, що зможе нав’язати мир на своїх умовах”. Огляд західних медіа

"Російські війська здобували територію в серпні та вересні темпами, небаченими з 2022 року, заявив Пасі Паройнен, аналітик Black Bird Group..."
Донецьк
09.10.2024
21:00

Остання фортеця вуглепрому на Донеччині. Чому люди залишаються працювати попри небезпеку

Шахтоуправління «Покровське» – єдине вугільне підприємство, яке зараз працює у Донецькій області. До війни кількість працівників тут складала близько 10 000 людей, а видобуток вугілля на рік – до 8 мільйонів тон.
Світ
09.10.2024
11:20

«Росії заморожування конфлікту абсолютно не потрібне». Російські ЗМІ про Україну

"Для Росії заморожування конфлікту «тут і зараз», в умовах, коли шальки терезів дедалі виразніше схиляються на нашу користь, не лише абсолютно не потрібне, а й навіть було б згубним у стратегічному плані"
Всі статті