«Z-воєнкори» наполягають, що солдати строкової служби повинні брати участь у війні - пролита кров у них така сама, як у контрактників 

«Z-воєнкори» наполягають, що солдати строкової служби повинні брати участь у війні на загальних підставах. Про це свідчать їхні пости в соціальних мережах.

Так, близький до Кремля пропагандист Олександр Сладков цинічно запитує «чим дев'ятнадцятирічні строковики відрізняються від двадцятирічних контрактників». 

«Паршиве запитання, нехороше. Але краще його поставлю я, ніж мати контрактника», - не уточнив він, що контрактники окупаційного корпусу - це, по суті, найманці, які отримують за участь у війні мільйони рублів. 

«А що в нас у строковиків кров якась інша, якісніша, ніж в інших військових? Давайте їх звати не солдатами, а дітьми», - кепкує він. 

«В обох чеченських компаніях воювали строковики, і вони ж, зрештою, перемогли бандитські формування», - аргументує він правильність принесення на жертву “СВО” молодих солдатів строкової служби.

Його підтримала Z-блогерка Анастасія Кашеварова. «Хлопців, які перебувають у воюючій країні на військовій СЛУЖБІ, які давали присягу, які взагалі-то військовослужбовці. Але чомусь їх евакуюють із небезпечних районів нарівні з жінками і дітьми», - закликала вона матерів строковиків прийняти як неминуче, що їхні діти будуть відправлені на фронт.

 

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті