З питною водою будуть усі: голова Дніпропетровщини запевнив, що область була готова до наслідків підриву Каховської ГЕС

Голова Дніпропетровської обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Лисак закликав мешканців області не хвилюватися на рахунок забезпечення водою після підрива Каховської ГЕС окупантами. Про це він пише на своїй сторінці у Телеграм 6 червня.

"Засідання Державної комісії ТЕБ та НС. На порядку денному – Каховське водосховище. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль виокремив напрямки ліквідації наслідків екоциду, скоєного окупантами. Це евакуація з регіонів, які затоплює. Контроль ситуації на Запорізькій АЕС та екологічних показників. А ще – забезпечення питною водою чотирьох областей, включаючи нашу", - розповів Лисак.

За його словами, до надзвичайної ситуації готувалися.

"Нікопольщина та Криворіжжя забезпечені спеціалізованою технікою для підвозу води і системами доочистки. Кривий Ріг має резерв водопостачання за рахунок максимального наповнення Південного та Карачунівського водосховищ. Розроблена і проєктно-кошторисна документація із забезпечення міст Кривий Ріг, Марганець, Покров та Нікополь сталим водопостачанням. Всі розрахунки у Мінінфраструктури", - розповів керівник області.

"Людей прошу – без паніки. Не влаштовуйте ажіотаж. З питною водою будуть всі!", - додав Лисак.

Як повідомлялося, російські війська здійснили підрив Каховської  гідроелектростанції в Херсонській області.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті