З окупованої росіянами частини Херсонщини евакуювали ще чотири родини з дітьми

З тимчасово окупованої росіянами частини Херсонщини евакуювали ще чотири родини з дітьми. Про це у Телеграм повідомив начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін 30 серпня.

"Ще чотири родини евакуювали із тимчасово окупованої Херсонщини на підконтрольну Україні територію.Сімʼї виховують шістьох дітей. Це - два хлопчики і чотири дівчинки, віком від 2 місяців до 16 років.

Дорослим і малечі довелося пройти жахи російської окупації. Вони боялися вийти на вулицю, не могли знайти роботу без «російського» паспорта, отримували погрози про вилучення майна та позбавлення батьківських прав, не мали права вибору у школах та ставали учасниками безпідставних обшуків власних помешкань.  На щастя, родини вже в безпеці  і отримують необхідну допомогу", - зазначив він.

За його словами, поверненням дітей займався Офіс Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті