З окупованої Новопсковської громади Луганщини допомогли евакуюватись жінці з інвалідністю, яка самостійно не ходить

Жінці з інвалідністю вдалось евакуюватись на вільну територію України з окупованої Новопсковської громади Луганщини завдяки допомозі Старобільської РВА та її партнерів. Про це повідомила Старобільська РДА у facebook 25 липня.

"Працівники Старобільської районної державної адміністрації допомагали в організації процесу евакуації мешканки Новопсковської громади з непідконтрольної Україні території. Намагаємося робити все від нас залежне, щоб допомогти нашим громадянам. Цього разу довелося вирішувати надскладне завдання, та завдяки злагодженій роботі та підтримці друзів та партнерів, ми змогли допомогти мешканці Новопсковської громади виїхати з тимчасово окупованої території", - йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що жінка маломобільна, має інвалідність 2 групи, самостійно не ходить. 

Процес евакуації здійснювався за маршрутом Новопсков - Луганськ - Ростов - Мінськ - Брест - Ковель. Територією України до закладу охорони здоров'я у місті Черкаси евакуацію здійснювали працівники Старобільської РДА.

"Сам процес був складним: потрібно було знайти супровід та відповідний транспорт. Він неодноразово переносився. Сьогодні жінка в безпеці, у лікарні на рідній землі. Дякуємо усім, хто допоміг у вирішенні цього питання", - йдеться також у повідомленні.

Раніше повідомлялось, що з прифронтових сіл Луганщини евакуювались ще троє мешканців.

Статті

Країна
17.10.2024
10:00

Агросектор України: мінна загроза

Ще у 2014 р. Уакраїна увійшла до п'ятірки країн з найбільшою замінованою територією. Сусіди за рейтингом: Сирія, Афганістан, Ємен та М'янма. Після повномасштабного рашистського вторгнення у 2022 р. ми очолюємо цей сумний список.
Світ
16.10.2024
07:41

«Наші війська вже підійшли до Миргорода». Російські ЗМІ про Україну

Ніхто не гарантує, що всі країни єдиним фронтом стануть на захист члена НАТО... Для самого альянсу немає жодної причини включати в себе Україну. Він і так користується нею як своїм плацдармом, не несучи при цьому жодної відповідальності.
Країна
15.10.2024
10:54

Друга річниця "повернення Донбасу додому": фестиваль міфів

Сама ідея апелювати до історії, говорячи про належність території до державних утворень, межі яких постійно змінювалися, – у сучасному світі виглядає дивно.
Всі статті