З лютого 2022 року затримано понад 50 агентів РФ, які під виглядом громадських активістів закликали до держперевороту в Україні

З початку повномасштабного вторгнення затримано понад 50 агентів РФ, які, видаючи себе за громадських активістів, закликали до державного перевороту в Україні. Про це повідомила СБУ в Телеграм 16 вересня.

"З початку повномасштабної війни Служба безпеки та Національна поліція затримали понад 50 агентів російських спецслужб, які намагалися розхитати суспільно-політичну ситуацію в Україні, видаючи себе за громадських активістів. Вони створили у нашій державі десятки неформальних обʼєднань та рухів і позиціонували себе як прибічники "народовладдя", - сказано в повідомленні.

Зловмисники публічно закликали до насильницького захоплення державної влади в Україні, щоб «із середини» підтримати збройну агресію РФ. 

Зазначається, що понад тридцяти із них повідомлено про підозру у злочинах проти національної безпеки. Ще 14 фігурантів вже отримали реальні терміни ув’язнення і наразі відбувають покарання. За десятками викритих фактів тривають розслідування для притягнення винних до відповідальності за злочини проти України.

Зокрема, на Дніпропетровщині нейтралізовано підривну діяльність керівника прокремлівського осередку та восьми його спільників. Під час підпільних "з’їздів" учасники "громадської організації" закликали до державного перевороту у Києві та займалися дискредитацією Сил оборони.

У Запоріжжі викрито п’ятьох блогерів фейкового "народовладдя", які на замовлення окупантів поширювали дезінформацію про діяльність співробітників ТЦК. Для проведення інформдиверсій фігуранти використовували власні Телеграм- та Ютуб-канали, через які робили масові "вкиди" щодо українських військовослужбовців.

У Хмельницькому засуджено двох ворожих поплічників, які організовували відеоконференції з російськими пропагандистами та ідеологами рашизму. Під час таких онлайн-мостів фігуранти закликали до захоплення влади у Києві з подальшим "приєднанням" України до складу РФ.

На Львівщині викрито ще двох прихильників кремлівського режиму, які публічно вихваляли путіна та окупаційні угруповання країни-агресора.

Раніше повідомлялось, що до реальних 15 років ув'язнення засуджено агента ФСБ з Запорізької області, якого дистанційно завербували через блогера Подоляку.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті