З 2022 року країни формату "Рамштайн" надали Україні військову допомогу на понад $106 млрд - Остін

За підсумками 24-ї зустрічі Контактної групи з питань оборони України у Німеччині міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що з лютого 2022 року країни-учасниці надали Україні понад $106 млрд військової допомоги. Про це він заявив під час прес-конференції керівників оборонних відомств за підсумками "Рамштайну", - пише Еспресо.

Остін зазначив, що коаліція забезпечує Україні засоби ППО, бронетехніку, артилерійські снаряди та літаки F-16.

"З лютого 2022 року ця коаліція виділила понад $106 мільярдів на допомогу Україні у сфері безпеки", - заявив він.

Очільник Пентагону також підкреслив, що деякі країни надають допомогу, яка перевищує внесок США у відношенні до їхнього ВВП.

Крім того, Остін відзначив останню заяву Данії про підтримку України як у короткостроковій, так і в довгостроковій перспективі, зокрема, закупівлю нового обладнання.

Також очільник Пентагону згадав про ініціативу Норвегії щодо підтримки технологіями виробництва 155-міліметрових снарядів в Україні.

США, за словами Остіна, пишаються власним внеском, який після останньої зустрічі у форматі "Рамштайн" у червні склав понад 4 млрд доларів.

Він запевнив, що США разом із партнерами по коаліції продовжать зосереджуватися на нагальних потребах України.

"У той час, як Україна входитиме в третю воєнну зиму, Сполучені Штати продовжать підтримувати її та забезпечувати лідерство (в підтримці України – ред.)", - підсумував міністр оборони США.

У п'ятницю, 6 вересня, президент України Володимир Зеленський прибув до Німеччини на авіабазу "Рамштайн" для участі у 24-му засіданні Контактної групи з питань оборони України.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті