Винищувачі НАТО в Литві за тиждень шість разів перехоплювали російські літаки

За минулий тиждень винищувачі НАТО, що базуються у Литві, шість разів перехоплювали російські літаки, які порушували повітряний простір над Балтійським морем. Про це 5 вересня повідомляє Міністерство оборони Литви.

Повідомляється, що 30 серпня патруль НАТО супроводжував два літаки Су-35. При цьому російські винищувачі летіли без транспондерів, не представили плану польоту і не виходили на зв'язок з диспетчерами. Ще один російський літак у цьому епізоді летів із увімкненим транспондером. Мова про Ан-72.

На день пізніше схожа ситуація з таким самим поєднанням російських літаків повторилася чотири рази.

1 вересня, повітряний простір над Балтійським морем порушили два пасажирські літаки Іл-96 і два Су-35. Пізніше до них "приєдналися" ще два російські винищувачі. Нарешті того ж дня патрулі НАТО супроводжували ще один Іл-96 і ще два Су-27.

У всіх випадках російські літаки або залітали в повітряне місце Калінінградської області росії, або виходили з нього.

Нагадаємо, раніше США в рамках "повітряного прикриття" перекинули до Польщі винищувачі F-22 Raptor.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті