Індонезія закликала країни Заходу не дуже лаяти росію на саміті G20

Президент Індонезії Джоко Відодо, закликав західних лідерів "продемонстрували гнучкість" та "пом'якшити критику" щодо РФ у рамках саміту G20. Про це повідомляє Politico 13 листопада.

Зазначається, що на американських, європейських, австралійських і японських посадових осіб чинять тиск індонезійські колеги, зокрема, президент Джоко Відодо, щоб вони продемонстрували гнучкість і розглянули можливість використання менш жорсткої риторики, щоб москва погодилася на комюніке після завершення зустрічі.

За словами трьох дипломатів, знайомих з підготовкою до саміту G20, Відодо "вважатиме особистим успіхом", якщо вдасться досягти декларації G20. Один з чиновників зазначив, що індонезійський лідер неодноразово скаржився, що головує на "найскладнішому" саміті G20 за всю історію.

Він також прагне уникнути вигнання росії та створення G19, як зробила Велика вісімка після анексії москвою українського Криму в 2014 році.

Видання підкреслює нерішучість Саудівської Аравії, Індії, Бразилії та Китаю щодо засудження росії. Нині вони дотримуються нейтралітету.

"Пекін вважатиме за неможливе прийняття будь-якої безпосередньої критики на адресу росії", - підкреслює видання.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявив, що українську позицію для саміту G20 сформовано.

Як раніше повідомлялося, Лавров поїде на саміт G20 замість путіна, який боїться конфронтації з Байденом.

Статті

Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Донецьк
23.09.2024
12:17

Перейменування на Донеччині: як у 2024 році змінювали назви, пов'язані з РФ

Вже втретє за останні 10 років населенні пункти Донецької області стикаються із необхідністю масово змінювати назви об’єктів топоніміки на своїй території.
Всі статті