Європарламент закликав Європейську раду розширити санкції для РФ і Білорусі

Європейський парламент закликав Європейську раду розширити санкції проти Росії та Білорусі, а також посилити контроль за їх обходом. Про це йдеться в резолюції, ухваленій новообраним Європейським парламентом у середу в Страсбурзі під час першої пленарної сесії., повідомляє "Інтерфакс-Україна". 

Як повідомляється, за проголосували 495, проти - 137, 47 утрималися. Загалом проголосували 679 депутатів.

"(ЄП) Закликає Раду зберегти й розширити політику санкцій проти Росії та Білорусі за умови моніторингу, аналізу й підвищення її ефективності та впливу, закликає Раду систематично розв'язувати проблему обходу санкцій третіми країнами й компаніями, які базуються в ЄС і за його межами, а також ухвалити й суворо реалізувати обмежувальні заходи щодо всіх суб'єктів, які сприяють обходу санкцій і надають російському військовому комплексу технології й обладнання військового й подвійного призначення", - ідеться в документі.

ЄП також закликав Європейську комісію запропонувати довгострокову фінансову допомогу для відновлення України, "спираючись на досвід новоствореної Ukraine Facility".

Крім того, Європарламент засудив "нещодавній варварський напад на дитячу лікарню "Охматдит" у Києві й висловив солідарність і співчуття сім'ям жертв.

У ЄП також нагадали про задокументовані випадки катувань, зґвалтувань і викрадень дітей, закликавши ЄС і його держави-члени "активно підтримувати зусилля щодо забезпечення відповідальності за воєнні злочини в наявних міжнародних судах та інституціях, а також за злочин агресії, зокрема шляхом створення спеціального міжнародного трибуналу".

ЄП знову підтвердив свою тверду переконаність у тому, що Росія має надати фінансову компенсацію за величезну шкоду, яку вона завдала Україні. У цьому зв'язку ЄП привітав нещодавнє рішення Ради спрямувати надзвичайні доходи, отримані від іммобілізованих російських активів, на підтримку військових зусиль України, а також рішення G7 надати Україні кредит у розмірі $50 млрд, забезпечений за рахунок знерухомлених російських державних активів.

З цією метою ЄП закликав ЄС встановити "надійний правовий режим для конфіскації знерухомлених російських державних активів, заморожених ЄС.

Крім того, ЄП засудив зростання кількості гібридних атак з боку Росії проти ЄС та її держав-членів, щоб послабити європейську підтримку України за допомогою маніпулювання інформацією, прихованих спроб дестабілізації та корумпування політичних фігур. ЄП також заявив, що "приголомшений повідомленнями про те, що Росія підготувала замах проти генерального директора європейської оборонної компанії".

Як повідомлялося, австрійському банку "Raiffeisen Bank" європейські та американські регулятори веліли терміново представити план виходу з РФ

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті