Європарламент підтримав російську опозицію і закликав розділяти "войовничий автократичний" режим у Кремлі та населення РФ загалом

Європарламент ухвалив резолюцію, в якій проводиться межа між "войовничим автократичним і клептократичним режимом" у Кремлі та населенням РФ загалом, і висловлюється солідарність із росіянами, які наважуються висловлюватися проти політики Кремля. Про це повідомляє сайт Європарламенту.

У резолюції констатується, що політичну систему РФ контролює "консолідований авторитарний режим із тотальною корупцією, який використовує сфальсифіковані вибори для симулювання демократії та концентрує всю повноту влади в руках Володимира Путіна".

Депутати закликають ЄС підтримувати "незалежне громадянське суспільство РФ і демократичну опозицію" та задіяти можливі інструменти для звільнення російських політв'язнів, за необхідності шляхом обмінів.

Водночас у тексті закликали ЄС і союзників продовжити всебічну підтримку України, яка чинить опір агресії, оскільки явна перемога України може призвести до серйозних змін усередині РФ, зокрема, її "деімперіалізації, деколонізації та рефедералізації, які є необхідними умовами для встановлення в Росії демократичного ладу".

"Парламент закликає Єврокомісію і, зокрема, Європейську службу зовнішніх справ розробити проактивну довгострокову стратегію політики щодо Росії, яка була б ефективною відповіддю на реальність поточних відносин між ЄС і Росією, ситуацію з правами людини в Росії та необхідність допомагати російському громадянському суспільству і представникам опозиції у вигнанні", - наголошується в комюніке.

Європарламент також поклав відповідальність на путінський режим за смерть в ув'язненні критика Кремля Олексія Навального, закликав Євросоюз підтримувати демократичну російську опозицію і сприяти перемозі України, оскільки це дасть шанс на демократичні зміни в РФ.

Як повідомлялося, Європарламент проголосував за виділення Україні 50 млрд євро.

Статті

Країна
17.10.2024
10:00

Агросектор України: мінна загроза

Ще у 2014 р. Уакраїна увійшла до п'ятірки країн з найбільшою замінованою територією. Сусіди за рейтингом: Сирія, Афганістан, Ємен та М'янма. Після повномасштабного рашистського вторгнення у 2022 р. ми очолюємо цей сумний список.
Світ
16.10.2024
07:41

«Наші війська вже підійшли до Миргорода». Російські ЗМІ про Україну

Ніхто не гарантує, що всі країни єдиним фронтом стануть на захист члена НАТО... Для самого альянсу немає жодної причини включати в себе Україну. Він і так користується нею як своїм плацдармом, не несучи при цьому жодної відповідальності.
Країна
15.10.2024
10:54

Друга річниця "повернення Донбасу додому": фестиваль міфів

Сама ідея апелювати до історії, говорячи про належність території до державних утворень, межі яких постійно змінювалися, – у сучасному світі виглядає дивно.
Всі статті