Єврокомісія спрямує 4 млн євро на медичне обслуговування українців за кордоном

Європейська комісія запустила проєкт для покращення доступу до медичних послуг українців, які мають тимчасовий захист у країнах ЄС та Молдові, на суму в чотири мільйони євро. Про це повідомляє Мінреінтеграції у своєму телеграм-каналі.

"Мета ініціативи – покращити спроможність національних систем охорони здоров’я в країнах, що приймають українців. А також надати можливість шукачам притулку мати якісне медичне обслуговування, включно з вакцинацією. Йдеться про наших співвітчизників, які наразі вимушено перебувають у Польщі, Румунії, Болгарії, Угорщині, Чехії, Словаччині, Латвії, Литві, Естонії та Молдові", - зазначається у повідомленні.

У Мінреінтеграції додали, що ініціатива Єврокомісії також передбачає профільне працевлаштування українських медиків у країнах перебування.

Зазначається, що проєкт запланований на 2 роки й підтримується Єврокомісією спільно із ВООЗ та Міжнародною організацією з міграції.

Як повідомлялось раніше, німецький банк надасть 24,2 млн євро на створення енергоефективного житла для ВПО.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті