Єврокомісія: протягом кількох тижнів Україна отримає перший транш від заморожених активів РФ

Україна отримає перший транш з прибутку від заморожених активів Російської Федерації протягом наступних кількох тижнів. Про це з посиланням на представника Європейської комісії Крістіана Віганда під час пресконференції в Брюсселі, - повідомляє РБК-Україна.

"Ми маємо власну пропозицію, яка перебуває в стадії реалізації, з якою погодилися країни-члени ЄС, і зараз ми працюємо над тим, щоб перший транш з прибутку від знерухомлених активів був доступний Україні протягом наступних кількох тижнів", заявив Віганд.

Зокрема він розповів, що до кінця поточного року Україна отримає близько 15 мільярдів євро (16,24 мільярда доларів). Кредит, своєю чергою також погашатиметься від майбутніх надходжень з російських активів.

Видання нагадало, що на початку повномасштабного вторгнення російських терористів Захід заблокував активи Росії. Мова йде про близько 300 мільярдів доларів, втім точної суми немає. Україна наполягала на тому, щоб кошти були передані їй в якості компенсації, але союзники переймались через юридичні та репутаційні ризики. 

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті