ЄС може запровадити 12-й пакет санкцій проти РФ у жовтні — Bloomberg

Європейський Союз може оголосити про введення нового пакета санкцій, який міститиме пропозицію щодо використання прибутків від заморожених активів РФ для допомоги Україні. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на власні джерела 18 вересня.

"Нові заходи, які можуть бути представлені вже наступного місяця, ймовірно, включатимуть версію ЄС щодо майбутньої заборони G-7 і, можливо, довгоочікувану пропозицію використовувати прибутки від заморожених активів центрального банку для допомоги Києву", - зазначили джерела.

Також, за інформацією видання, група країн-членів ЄС, включаючи Польщу і країни Балтії, закликала до додаткових санкцій щодо СПГ та ІТ-послуг.

За словами джерел, новий пакет може містити кроки, спрямовані на боротьбу з обходом санкцій ЄС. Зазначається, що РФ робить це через треті країни, такі як Об’єднані Арабські Емірати та Туреччина.

Згідно інформації видання, Польща хоче посилити санкції щодо деяких товарів, прийнятих у попередніх пакетах. Пропозиції включають зниження квот на імпорт синтетичного каучуку, підвищення ефективності обмежень на сталь і введення заборони на твердий каустичний натрій. Також Варшава домагається нового пакету санкцій проти Білорусі.

Новий пакет може бути запроваджений в першій половині жовтня або бути оголошений під час саміту ЄС-США, запланованого на наступний місяць.

Як повідомлялось раніше, США вперше передадуть Україні конфісковані активи російських олігархів.

Статті

Донецьк
18.10.2024
11:40

Можливості, які втрачені через війну. Як у Донецькій області відбувається земельна реформа

Попри наближення лінії фронту місцеві аграрії зібрали врожай та, навіть, посіяли озимі на тих ділянках, де це було можливо і в значно меншій кількості. Проте ворог неминуче просувається, захоплюючі все більше території області. Рано чи пізно треба...
Країна
17.10.2024
10:00

Агросектор України: мінна загроза

Ще у 2014 р. Уакраїна увійшла до п'ятірки країн з найбільшою замінованою територією. Сусіди за рейтингом: Сирія, Афганістан, Ємен та М'янма. Після повномасштабного рашистського вторгнення у 2022 р. ми очолюємо цей сумний список.
Світ
16.10.2024
07:41

«Наші війська вже підійшли до Миргорода». Російські ЗМІ про Україну

Ніхто не гарантує, що всі країни єдиним фронтом стануть на захист члена НАТО... Для самого альянсу немає жодної причини включати в себе Україну. Він і так користується нею як своїм плацдармом, не несучи при цьому жодної відповідальності.
Всі статті