Ідентифіковано 30 нових колаборантів з окупаційних органів "МВД" і "генпрокуратури" на Луганщині

СБУ встановила 30 нових колаборантів, які вступили до окупаційних "правоохоронних органів" у Луганській області. Про це повідомляється в Телеграм-каналі відомства.

"СБУ ідентифікувала 30 нових колаборантів, які вступили до окупаційних органів "мвд" і "генпрокуратури" РФ на Луганщині", – сказано в повідомленні.

Уточнюється, що псевдоутворення виконують завдання москви щодо нав’язування кремлівського режиму місцевим жителям та їх залякування.

"Для цього ворог проводить масові репресії і незаконні затримання громадян", – пише СБУ.

Зазначається, що до потерпілих застосовують психологічний тиск, насильство та погрози фізичної розправи; зафіксовано численні факти викрадення людей та пограбування їхнього майна.

Підкреслюється, що співробітники СБУ задокументували злочинну діяльність представника так званого "следственного управления по Старобельскому району генпрокуратуры ЛНР".

"Зловмисник причетний до організації незаконних переслідувань колишніх українських військових та правоохоронців, які проживають на сході України", – йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що "посадовець" разом з підлеглими вламувався до помешкань місцевих жителів під приводом сфабрикованих "уголовных дел".

Підкреслюється, що зловмисники супроводжували свої дії насильством та погрозами вбивства, навіть до людей з інвалідністю.

Зазначається, що наразі слідчі Служби безпеки заочно повідомили йому про підозру за:

- ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність);

- ч. 2 ст. 162 (порушення недоторканності житла, вчинене із застосуванням насильства або із загрозою його застосування) Кримінального кодексу України.

Повідомляється, що також ідентифіковано ворожих поплічників, які вступили до лав так званих "райотделов МВД ЛНР" у Старобільському та Сватівському районах. Зловмисники сприяють окупаційному режиму у придушенні спротиву серед українських патріотів.

"СБУ встановила адреси перебування, маршрути переміщення та перелік "зв’язків" колаборантів, – сказано в повідомленні. – Тривають заходи для їх притягнення до відповідальності за злочини проти України".

Раніше повідомлялось, що ще один "букет" колаборантів з Луганщини заочно постане перед судом.

Статті

Донецьк
18.10.2024
11:40

Можливості, які втрачені через війну. Як у Донецькій області відбувається земельна реформа

Попри наближення лінії фронту місцеві аграрії зібрали врожай та, навіть, посіяли озимі на тих ділянках, де це було можливо і в значно меншій кількості. Проте ворог неминуче просувається, захоплюючі все більше території області. Рано чи пізно треба...
Країна
17.10.2024
10:00

Агросектор України: мінна загроза

Ще у 2014 р. Уакраїна увійшла до п'ятірки країн з найбільшою замінованою територією. Сусіди за рейтингом: Сирія, Афганістан, Ємен та М'янма. Після повномасштабного рашистського вторгнення у 2022 р. ми очолюємо цей сумний список.
Світ
16.10.2024
07:41

«Наші війська вже підійшли до Миргорода». Російські ЗМІ про Україну

Ніхто не гарантує, що всі країни єдиним фронтом стануть на захист члена НАТО... Для самого альянсу немає жодної причини включати в себе Україну. Він і так користується нею як своїм плацдармом, не несучи при цьому жодної відповідальності.
Всі статті