Виробник танків Leopard і гаубиць Caesar відкриє виробництво в Україні - ЗМІ

Міністри оборони Франції та Німеччини домовилися про відкриття в Україні підрозділу великої військової компанії KNDS - виробник танків Leopard і гаубиць Caesar. Про це повідомляє Телеграм-канал The Moscow Times без посилання на джерело.

У повідомленні нагадується, що тижнем раніше Київ закликав західних союзників завантажити замовленнями значні вільні потужності, які Україна наростила на збройових заводах за два роки війни.

Німецько-французька KNDS виробляє такі відомі види озброєнь, як танки Leopard, самохідні гаубиці Caesar, системи ППО Gepard, які європейські країни у великих кількостях надали Україні, а також танки Leclerc, бойові машини піхоти, артилерійські системи тощо.

Її український підрозділ випускатиме компоненти для техніки, яка тепер стоїть на озброєнні ЗСУ, що дасть змогу прискорити її обслуговування і ремонт, а також боєприпаси, які так необхідні українській армії, йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, Данія в кооперації з трьома країнами купить Україні самохідні гаубиці Caesar.

Також повідомлялося, що Іспанія готує нову партію Leopard 2 до передачі в Україну.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті