ЗСУ відбили атаки рашистів за 4 напрямками на Донеччині – Генштаб

Російські загарбники активізували свої наступальні спроби по всій Донецькій області. Про це 18 липня повідомляє Генштаб ЗСУ.

"На Донецькому напрямку ворог продовжує спроби наступу в напрямках міст Бахмут та Сіверськ. Штурмовими діями ворог намагався покращити тактичне положення на напрямках Білогорівка – Григорівка, Золотарівка – Верхньокам’янське, Золотарівка – Серебрянка та Лисичанський НПЗ – Верхньокам’янське. Успіху не має. Бойові дії тривають", - повідомляють військові.

Також противник обстріляв із танків, ствольної та реактивної артилерії райони Тетянівки, Донецького, Дронівки, Григорівки, Стародубівки, Сіверська та Миколаївки. По Верхньокам’янському окупанти нанесли авіаційний удар. Також на цьому напрямку ворог вів повітряну розвідку за допомогою БПЛА.

Водночас активізувалися рашисти й на інших напрямках. Зокрема, на Слов’янському напрямку українські воїни завдали втрат та відкинули противника назад, коли той намагався просунутись в напрямку Бражівки та Дмитрівки. В цілому тут загарбники намагаються покращити своє тактичне становище на напрямку Ізюм – Барвенкове.

"Ворог здійснив артилерійські обстріли із артилерії різних калібрів в районах населених пунктів Чепіль, Карнаухівка, Вірнопілля, Богородичне, Дібровне, Долина, Краснопілля і Адамівка. Авіаудари зафіксовано неподалік Прудянки та Богородичного", - додають в Генштабі.

На Бахмутському напрямку рашисти знову намагалися просунутися в напрямку Вуглегірської ТЕС, але наші воїни відбили ворожий штурм.

Крім цього, противник також обстрілював наші позиції поблизу Виїмки, Берестового, Білогорівки, Покровського, Веселої Долини, Курдюмівки, Травневого та Шумів. Завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Берестове і Покровське.

Останнім напрямком, за яким рашисти намагалися наступати, став Авдіївський. Там вони намагалися покращити тактичне положення на напрямку Верхньоторецьке – Кам’янка, але зазнали втрат та відійшли.

А от на Курахівському і Запорізькому напрямках рашисти обмежилися постійними обстрілами населених пунктів Тоненьке, Невельське, Новомихайлівка, Вугледар, Пречистівка, Павлівка, Новопіль, Гуляйполе, Юрківка, Оріхів та Малі Щербаки. Також вони завдали авіаударів біля Новоданилівки та Новоандріївки.

Раніше стало відомо, що рашисти намагалися наступати під Вугледаром, але зазнали втрат.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті