Встановлено причину смерті українського полоненого з "Азова" в російському СІЗО 

Причиною смерті 55-річного Олександра Іщенка, який служив водієм в українському полку "Азов", стали множинні переломи ребер, шок, закрита тупа травма грудної клітини внаслідок "контакту з тупим предметом" невизначеного призначення. Такого висновку дійшов український судмедексперт, який розкрив тіло, - повідомляє DW. Головне.

"Датою смерті вказано 22 липня 2024 року, конкретні обставини загибелі невідомі. Документ опублікував заступник командира бригади "Азов" Святослав Паламар, звинувативши РФ у "ще одному цинічному порушенні Женевської конвенції про поводження з військовополоненими"", - пише видання.

Про смерть Іщенка стало відомо із заяви під час засідання військового суду в Ростові-на-Дону, що розглядає справи полонених РФ "азовців", пише "Медиазона". Водночас співробітники СІЗО не надали суду документів, що підтверджують смерть полоненого, і не повідомили про деталі події.

Як повідомлялося, у "ДНР" на 15 років відправили в колонію трьох полонених військовослужбовців ЗСУ за відбиття наступу російських військ у перші дні вторгнення.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті