Встановлено імена понад 68 000 російських військових, убитих в Україні

Щонайменше 68011 російських військових і найманців, які брали участь у вторгненні в Україну, загинули під час бойових дій. Їхні дані встановлені командою журналістів і волонтерів, яка веде поіменний список втрат від початку повномасштабного вторгнення, - повідомляє Телеграм-канал «Радио Свобода».

Імена загиблих з'ясовують за відкритими даними журналісти Російської служби Бі-бі-сі, «Медіазони» і волонтери, які їм допомагають. За підсумками підрахунків цього тижня вперше на перше місце за загальною кількістю втрат вийшла категорія військовослужбовців, які підписали професійні контракти вже після початку повномасштабної війни, йдеться в публікації Бі-бі-сі.

Розслідувачам вдалося підтвердити загибель 13 152 добровольців - це 20 відсотків від загального числа підтверджених втрат російської сторони. У матеріалі йдеться, що можна з великою часткою впевненості говорити, що більшість контрактників погоджувалися брати участь у війні без примусу.

Російська влада пропонує їм високі виплати та пільги, як на федеральному, так і на регіональному рівні. З жовтня 2023 року щотижневі втрати добровольців не опускалися нижче за 100 осіб на тиждень, у деякі періоди показник був утричі вищим.

Зазначається, що востаннє точну російську офіційну оцінку втрат було дано у вересні 2022 року - тоді міністр оборони Сергій Шойгу заявив про 5937 загиблих військових, ці дані одразу називалися дослідниками кратно заниженими.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті