Воїни 46-ї бригади: "Просимо не робити фетиш з першої лінії оборони. Йде планова робота з прориву оборони противника"

На Запоріжжі йде планова робота з прориву оборони противника. Про це у Телеграм вранці 9 вересня повідомляють воїни 46-ї Окремої аеромобільної бригади ЗСУ.

"Напрямок Новопрокопівка. Тривають зустрічні бої. Розширюється зона контролю ЗСУ на захід від Роботиного. Поки не вдалося взяти висоти в районі Новопрокопівки, противник зміцнився і підтягує резерви. Напрямок Вербове. Бої на південний захід і захід від населеного пункту. Противник тут практично все мінує. У сам населений пункт ще не увійшли, але є тактичні просування на підступах", - ідеться у повідомленні.

"Наразі невелика пауза в діях обох сторін. Йде коригування планів на тактичному і, мабуть, на оперативному рівні. Противник підсилює фланги нашого прориву частинами своїх ДШВ. З'явилися свої "дороги смерті" - де не проїхати без втрат, і "дороги життя" - через них іде вся логістика (все як у Бахмуті). Усе це в онлайн режимі для обох сторін", - констатують воїни.

Вони зазначають, що за тиждень у районі Новопрокопівки та Вербового наш підрозділ БПЛА знищив кілька одиниць техніки (БМД, автомобілі) та особовий склад противника.

"FPV-дрони просто зараз змінюють картину бойових дій", - підкреслюють воїни.

"Ще раз просимо не робити фетиш з першої лінії оборони. Йде планова робота з прориву оборони противника. Пам'ятайте про ціну кожного звільненого метра нашої землі. Для нас без різниці перша це лінія, чи друга. Щойно буде можливість зайти на позиції будь-якої лінії оборони орків - ми в них зайдемо, але поки що - ні. Готуємо сюрпризи оркам. Буде багато роботи", - повідомляють воїни 46-ї бригади.

Статті

Країна
20.09.2024
10:13

Україна – РФ: транзитний "хід конем"

Україна намагається зберегти статус транзитера енергоресурсів для ЄС, бо його втрата дуже невигідна економічно. Проблема в тому, що транзит можливий тільки в одному випадку. Якщо постачальником цих енергоресурсів буде росія.
Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Всі статті