Воєнного злочинця Філіпоненка ліквідовано в окупованому Луганську за допомогою представників руху опору - ГУР

В окупованому Луганську ліквідували воєнного злочинця Михайла Філіпоненка 8 листопада. Про це повідомило Головне управління розвідки (ГУР) Міноборони Укрнаїни у своєму Телеграм-каналі. 

"8 листопада 2023 року о 08:40 внаслідок вибуху автомобіля було ліквідовано так званого депутата так званого "вєрховного совєта ЛНР" від російської партії лдпр - Філіпоненка Михайла Юрійовича", - сказано в повідомленні. 

Зазначається, що він був причетний до організації катівень на окупованих територіях Луганської області, де військовополонені та цивільні заручники зазнавали нелюдських тортур. Сам Філіпоненко особисто жорстоко катував людей. 

"Воєнний злочинець Філіпоненко, який таніше обіймав посаду так званого міністра внутрішніх справ терористичного утворення "ЛНР", мешкав за адресою м. Луганськ, вулиця Парашутна, 48", - пише українська розвідка. 

Спеціальну операцію з ліквідації ката Філіпоненка реалізували спільно з представниками руху опору. Внаслідок ранкового вибуху Філіпоненко загинув на місці. 

"Головне управління розвідки Міністерство оборони України застерігає: усі адреси проживання зрадників та місць їхньої служби терористичній росії на тимчасово окупованих територіях України відомі", - йдеться також у повідомленні.

Раніше повідомлялось, що колишній керівник "народної міліції ЛНР", "депутат народної ради ЛНР" Михайло Філіпоненко, чий автомобіль 8 листопада підірвали в окупованому Луганську, помер через отримані поранення.

Раніше також озвучувалась версія про те, що колишнього начальника "народної міліції ЛНР" Михайла Філіпоненка могли ліквідувати свої.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті