Ворог вдарив по багатоповерхівці Харкова й по передмістю: серед постраждалих дитина, стались пожежі, пошкоджені високовольтні лінії

Російські окупанти поцілили по багатоповерхівці в Харкові близько 23:00 2 жовтня та по передмістю обласного центра вранці 3 жовтня. Про це повідомили міський голова Харкова Ігор Терехов та начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов у Телеграм.

"Удар одного з КАБів прийшовся по житловій багатоповерхівці. ...На місці прильоту по багатоповерхівці пожежа - горить сам будинок та авто біля нього. Організовано евакуацію мешканців будинку, в який влучив ворожий КАБ, та мешканців прилеглих будинків, чиї квартири постраждали від вибуху. Усім бажаючим буде надано місця у гуртожитках міста. Сотні вибитих шибок, відключили від електрики пʼять будинків. Біля місця прильоту буде організовано точку, де місцеві мешканці зможуть випити гарячого чаю та перекусити. На місці працюють усі відповідні служби та волонтери", - повідомив Терехов близько опівночі.

Пізніше він зазначив, що відомо про десятьох постраждалих, серед яких трирічна дитина.

"Під завалами зруйнованого окупантами будинку можуть перебувати люди. Рятувальна операція триває", - повідомив Синєгубов.

Крім того, після 5:00 3 жовтня Терехов повідомив про удар по передмістю Харкова.

"Вибухи у найближчому передмісті, можуть бути повторні удари. ...Внаслідок останнього удару по передмістю пошкоджені лінії високовольтних передач. Через це можуть бути перебої з електрикою у деяких районах Харкова", - написав Терехов.

Раніше повідомлялось, що російські окупанти вдарили по торговому центру і Палацу спорту в Харкові п'ятьма балістичними ракетами "Іскандер-М".

Статті

Країна
02.10.2024
17:06

"Ця зима встряхне і розставить все по місцях". Як в Україні розвивають відновлювальну генерацію, завдяки і попри

Немає механізмів, які б заохочували людей і організації, щоб ця електроенергія ще й допомагала б мережі. Потрібно думати на державному рівні, як це все інтегровувати в нашу енергетичну систему.
Країна
01.10.2024
15:58

Є-відновлення на Донеччині. Як державна програма працює на практиці

Не треба боятись продавати нерухомість за програмою єВідновлення. Якщо співпрацювати з фаховими ріелторами, нотаріусами та юристами все пройде дуже добре для обох сторін.
Світ
30.09.2024
16:00

“Білий дім зважив на побоювання американської розвідки”. Західні медіа про Україну

Неприязнь Трампа контрастувала з обіцянками підтримки, які Зеленський отримав від президента Байдена і віце-президентки Камали Гарріс.
Всі статті