Ворог атакує по всій лінії фронту, штурмує авіацією біля Авдіївки, Мар'їнки та Шахтарського – Генштаб

Російські війська не полишають спроб оточити Авдіївку Донецької області та ведуть штурми за підтримки авіації біля Мар'їнки та Шахтарського. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ в вечірньому зведенні 9 листопада.

Так, на Куп’янському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії в районі Синьківки Харківської області, де наші воїни відбили сім атак. Водночас на Лиманському напрямку окупанти безуспішно штурмували біля Стельмахівки та Новоєгорівки Луганської області. 

На Бахмутському напрямку наші захисники відбили сім атак противника в районах Богданівки та Кліщіївки Донецької області.

Натомість за підтримки авіації війська РФ вели штурмові дії південно-східніше Новокалинового, Авдіївки та Первомайського Донецької області. Тут Сили оборони відбили сім атак.

На Мар’їнському та Шахтарському напрямках ворог також за підтримки авіації здійснив понад 20 безуспішних атаки в районах Мар’їнки, Новомихайлівки, Золотої Ниви та Старомайорського Донецької області, успіху не мав.

Як повідомлялося, авіація Сил оборони за добу завдала 12 ударів по позиціям росіян.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті