Волонтери "Team4Ukraine" передали оснащення для бійців ЗСУ, які проходять підготовку в Чехії

Волонтери чеської організації "Team4Ukraine" на чеському військовому полігоні Лібава, де проходять бойову підготовку підрозділи ЗСУ, передали бійцям партію спеціального оснащення. Про це повідомляє «Чеське радіо».

Зазначається, що на пожертвувані 350 тис. чеських крон для українських військових було придбано тактичні аптечки, медичні рюкзаки, а також набори для виявлення та маркування мін. 

Подібного роду оснащення чеські волонтери "Team4Ukraine" також періодично відправляють в Україну в центри навчання мобілізованих навичкам надання першої допомоги в польових умовах.

Керівник чеської волонтерської організації Ян Германек підкреслює, що згадане оснащення у солдатів ЗСУ постійно в дефіциті. 

Ян Гержамнек з "Team4Ukraine", який є також командиром роти активного резерву 72-го механізованого батальйону Армії Чеської Республіки, коментує: «Це велика конвенційна війна, і необхідне оснащення підрозділу доповнюють усіма доступними способами, військовослужбовці купують його за власний кошт або ж за допомогою збору пожертвувань. Не плекайте ілюзій, що, якщо в майбутньому раптом чеському або будь-якому іншому європейському суспільству доведеться проводити мобілізацію, вона матиме якийсь інший вигляд».

Контакт з українськими солдатами у Яна Гержамнека найтісніший. Цей підрозділ складається з військових фахівців, які після проходження курсу повернуться на фронт у свої частини. 

«Вони вдячні за навчання, ставлення наших солдатів, за підтримку чеського суспільства, яка все ще не слабшає. Як би не склалося життя, зроблене нами українське суспільство і люди ніколи не забудуть», - упевнений Ян Гержманек.

У повідомленні нагадується, що чеська волонтерська група "Team4Ukraine" возить медичне обладнання та інше необхідне оснащення безпосередньо в Україну. Кілька тижнів тому чеські добровольці допомагали в Тернополі під час медичного тренінгу, організованого для поліцейських, яким також довелося змінити свою форму на військову - вони йдуть на фронт.

Як повідомлялося, українські біженці принесли Чехії більше грошей, ніж країна витратила на їхню підтримку.

Статті

Донецьк
18.10.2024
11:40

Можливості, які втрачені через війну. Як у Донецькій області відбувається земельна реформа

Попри наближення лінії фронту місцеві аграрії зібрали врожай та, навіть, посіяли озимі на тих ділянках, де це було можливо і в значно меншій кількості. Проте ворог неминуче просувається, захоплюючі все більше території області. Рано чи пізно треба...
Країна
17.10.2024
10:00

Агросектор України: мінна загроза

Ще у 2014 р. Уакраїна увійшла до п'ятірки країн з найбільшою замінованою територією. Сусіди за рейтингом: Сирія, Афганістан, Ємен та М'янма. Після повномасштабного рашистського вторгнення у 2022 р. ми очолюємо цей сумний список.
Світ
16.10.2024
07:41

«Наші війська вже підійшли до Миргорода». Російські ЗМІ про Україну

Ніхто не гарантує, що всі країни єдиним фронтом стануть на захист члена НАТО... Для самого альянсу немає жодної причини включати в себе Україну. Він і так користується нею як своїм плацдармом, не несучи при цьому жодної відповідальності.
Всі статті