Внаслідок авіаційних атак на Курахове й Мирноград поранено 5 цивільних, в тому числі дитина

Внаслідок авіаційних атак російських окупантів на Курахове й Мирноград Донецької області поранено 5 цивільних, в тому числі 11-річна дитина. Про це повідомляє у Телеграм Донецька обласна прокуратура 27 липня. 

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато досудові розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

27 липня 2024 року російська армія нанесла 3 авіаудари по м. Курахове керованими авіабомбами, ймовірно, «КАБ-250» по центральній частині міста. Зазнали тілесних ушкоджень 4 цивільних. Трьох жінок віком 19, 40, 58 років та 50-річного чоловіка, які перебували у житловому мікрорайоні, доставлено до лікарні з множинними осколковими пораненнями. Також ворог вдарив по м. Мирноград, попередньо, застосувавши «ФАБ-500» з УМПК. Поранено 11-річну дівчинку, яка перебувала на подвір’ї приватного домоволодіння. У дитини діагностовано мінно-вибухову травму й різану рану передпліччя.

Пошкоджено багатоквартирні й приватні житлові будинки, заклади освіти, автомобіль і трансформаторну підстанцію. 

Нагадаємо, росіяни обстріляли населені пункти Донецької області 15 разів за добу 26 липня, троє людей зазнали поранень.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті