Влада Торецька закликає жителів евакуюватися через обстріли окупантів

Торецька ВМА звернулася до жителів міста із закликом евакуюватися. Маломобільним допоможе БФ "Схід SOS". Відповедне звернення є на сторінці адміністрації у Фейсбуці 23 червня.

"Увага, закликаємо жителів Торецька евакуюватися у зв’язку з обстрілами з боку окупантів. Місцева влада наголошує на важливості якнайшвидшого виїзду мешканців до безпечніших регіонів України, підкреслюючи, що збереження життя є найважливішим пріоритетом", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що команда Благодійного фонду «Схід SOS» допомагає виїхати з небезпеки представникам маломобільних груп населення та людям з інвалідністю.

«Звертайтеся на гарячу лінію, щоб захистити життя. За останні роки ми допомагали виїжджати з небезпеки великим сім’ям, людям з інвалідністю, особам старшого віку, власникам тварин. Наш пріоритет – порятунок. Вас не покинуть, ми допоможемо самотнім людям з інвалідністю з розміщенням у шелтерах, прихистках і геріатричних центрах», – наголосив координатор напряму евакуації Ярослав Корнієнко.

БФ «Схід SOS» пропонує повний цикл порятунку – від дзвінка на гарячу лінію до створення умов для тимчасового чи постійного проживання.

"Від 24 лютого 2022 року разом із партнерами ми евакуювали зі прифронтових і деокупованих територій більше ніж 80 000 осіб, зокрема й понад 10 000 людей з інвалідністю та представників маломобільних груп населення. Команда супроводжує в пошуку прихистку, допомагає відновити документи та отримати медичний догляд. Фонд відбудовує шелтери, терцентри, лікарні та геріатрії, а також оснащує приміщення відповідно до вимог доступності", - пишуть у фонді.

Записатися на евакуацію можна за номером гарячої лінії, що працює з понеділка по суботу (8:00-18:00): 0800 332 614.

Отримати консультацію можна й у месенджерах: +38 099 710 48 72 (вайбер); +38 096 108 60 48 (телеграм).

Статті

Світ
11.09.2024
19:13

Про далекобійні ракети, сучасні винищувачі, дипломатію і трибунал над Путіним і Лавровим. Огляд західних медіа

Західні союзники спочатку опираються закликам надати більш сучасне обладнання, тільки щоб погодитися на багато місяців пізніше. Такий перервний потік давав українським військовим менше часу на інтеграцію складного і потужного озброєння, залишивши...
Світ
11.09.2024
10:17

«Не потрібно радикально й однозначно заявляти про неможливість переговорів». Російські ЗМІ про Україну

Концентрація п'ятнадцятитисячного угруповання українських військ як головну мету розглядає зовсім не Білорусь, а, швидше за все, Росію. І насамперед територію Брянської області, в якій Київ може спробувати розіграти «курський сценарій».
Луганськ
09.09.2024
17:02

Правда і міф про російську гуманітарку. Луганський щоденник

Може, це жорстоко, але часто виходило, що допомогу отримував той, хто міг про неї написати та попросити, хто мав доступ до соціальних мереж, хто був наполегливий. Зрозуміло, що люди похилого віку до цієї категорії не належать.
Всі статті