Влада Малі оголосила про розрив дипломатичних відносин з Україною

Влада африканської країни Малі оголосила про розрив дипломатичних відносин з Україною. Про це повідомляє Телеграм-канал "Настоящее время".

Перехідний уряд Малі заявив, що таке рішення ухвалено у зв'язку із заявами представників військового керівництва України та посла країни в Сенегалі, вказується в комюніке, опублікованому в неділю на сайті уряду.

Перехідний уряд Малі звинувачує Україну в "підривних висловлюваннях офіційного представника української військової розвідки Андрія Юсова, який визнав причетність України до боягузливого, віроломного та варварського нападу озброєних терористичних груп, унаслідок якого загинули військовослужбовці сил оборони й безпеки Малі в Тінзауатені, а також було завдано матеріальних збитків".

Влада Малі також висловлює закиди на адресу Юрія Пивоварова, посла України в Сенегалі, який нібито "відкрито і недвозначно заявив про підтримку його країною міжнародного тероризму, особливо в Малі".

Уряд Малі стверджує, що раніше підтримував нейтралітет у питанні російського вторгнення в Україну, але водночас влада Малі пише про "неонацистський і злодійський характер" Києва.

У повідомленні нагадується, що минулого тижня урядові війська Малі визнали, що зазнають значних втрат під час кількаденних боїв із повстанцями, що почалися наприкінці липня. Приблизно в той самий час представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов повідомив, що повстанцям було надано "необхідну інформацію" для проведення атак.

Як повідомлялося, туарезькі повстанці з CSP-DPA, які в Малі вбили і взяли в полон багато "вагнерівців", заявили про готовність передати Україні живих російських найманців.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті