Влада Бєлгородської області РФ заборонила продаж понад 20 яєць в одні руки

Влада Бєлгородської області РФ обмежила продаж яєць в одні руки на щотижневих ярмарках у Бєлгороді. Про це пише Телеграм-канал The Moscow Times.

Тепер кожен житель регіону може купити не більше двох десятків яєць, заявила заступник губернатора регіону Юлія Щедріна. За її словами, закупівля продуктів харчування на ярмарку, що проходить на вулиці Корольова в Бєлгороді, дає змогу істотно заощадити, оскільки "виробники зустрічаються з покупцями віч-на-віч".

За її словами, на останньому ярмарку через це "заповзятливі громадяни" стали приходити "буквально цілими сім'ями", щоб купити більше яєць. У підсумку почали виникати довгі черги.  

Згідно з даними Росстату, з кінця грудня 2022-го до 4 грудня 2023 року ціни на яйця в РФ зросли на 42,4%. Зростання за тиждень із 28 листопада до 4 грудня становило 4,4%. Через дорожнечу яйця почали продавати поштучно в окупованому Криму, Оренбурзі, Новосибірську і навіть Москві.

Як повідомлялося, в окупованому Донецьку магазини не послухалися Пушиліна: курячі яйця продають у 1,5 раза дорожче, ніж він наказав.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті