Вкрадений в України унікальний Деркульський конезавод росіяни не просто привласнили, а занесли до топ-10 своїх визначних пам'яток

Деркульський конезавод у Луганській області, який є унікальною історичною пам'яткою, росіяни не просто вкрали та "інтегрували в загальноросійську систему конярства", а внесли до топ-10 "російських пам'яток" під пропагандистсько-імперською назвою "Від південних морів до полярного краю". Про це повідомила прес-служба так званого "міністерства сільського господарства і продовольства ЛНР" 5 квітня.

"Деркульський кінний завод №63 увійшов до топ-10 визначних пам'яток у номінаціях: "Гордість моєї країни", "Душа моєї компанії", "Мрія мого серця", - ідеться в повідомленні.

Як писав "ОстроВ", вкрасти завод окупантам допоміг колаборант Сергій Гладков. 

На унікальному агропідприємстві "Деркульський конезавод" в екс-Біловодському районі (увійшов до складу Старобільського) розводили коней породи українська верхова. 

Підприємство було справжнім туристичним магнітом. Лише заради того, щоб побачити породистих коней та унікальні пам'ятки архітектури - на тлі біловодського степу - сюди їхали туристи та журналісти з різних куточків України та світу. 

На фото, зроблених безпосередньо на заводі - одне з таких відвідин журналістів із різних регіонів України.

Раніше повідомлялося, що окупанти "інтегрують у загальноросійську систему конярства" вкрадений ними унікальний Деркульський конезавод на Луганщині.

 

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті