Віце-канцлер Німеччини прибув до Києва. Його супроводжує бізнес-делегація

До Києва приїхав віце-канцлер і міністр економіки Німеччини Роберт Габек 18 квітня. Про це повідомляє німецька національна служба новин Tagesschau.

"Віце-канцлер Роберт Габек прибув з візитом до столиці України Києва. Його супроводжує бізнес-делегація. У центрі уваги візиту - нещодавні атаки Росії на енергетичну інфраструктуру України, допомога в надзвичайних ситуаціях, зміцнення української економіки та економічні відносини з Німеччиною", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що під час свого візиту Габек також хоче підготуватися до Конференції з питань відновлення України, яка відбудеться в Берліні в червні. Після прибуття Габек заявив, що візит відбувається в той час, коли Україна потребує всілякої підтримки у боротьбі за свободу. 

"І це боротьба за свободу. Так, Україна бореться за власне самовизначення, за свою територіальну цілісність проти путінської агресії, але вона також бореться за цінності, які об'єднують і характеризують Європу", - цитуються слова віце-канцлера.

Зазначається, що в Києві Габек планує зустрітися з президентом Володимиром Зеленським, віце-прем'єр-міністром і міністром економіки Юлією Свириденко та міністром енергетики Германом Галущенком. 

Потім Габек вирушить до Молдови, де планує зустрітися, зокрема, з прем'єр-міністром Доріном Речаном.

Раніше повідомлялось, що глава МЗС Норвегії поїхав в Одесу та Кишинів, де заявив про виділення ще $6,4 млн на гумдопомогу Молдові та українським біженцям.

Статті

Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Всі статті