Вірменський батальйон "АрБат" із бригади "П'ятнашка" набирає "добровольців" з Індонезії, яких вчать воювати на окупованій частині України

Вірменський батальйон "АрБат", що входить до складу міжнародної бригади "П'ятнашка", оголосив про набір "добровольців" з Індонезії, - пише The Moscow Time.

Найманців готуватимуть на окупованих територіях України.

«Вже є низка місцевих жителів, які готові вирушити до Донецької народної республіки, пройти навчання у наших інструкторів та зі зброєю в руках воювати», — йдеться у телеграм-каналі підрозділу. Пост супроводжується відео з індонезійцями, які вигукують хвалебне гасло в адресу батальйону.

Видання зазначаєте, що «АрБат» — це загін спеціального призначення, створений у вересні 2022 року, який є виїзною групою штурмовиків. Ним командує колишній «вагнерівець» Айк Гаспарян із позивним «Абрек». З 1 липня 2023 року батальйон офіційно увійшов до структури міноборони РФ. Наразі бійці «АрБату» воюють у Курській області.

Засновником підрозділу є Армен Саркісян. За даними Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України, це кримінальний авторитет з Донецької області на прізвисько «Горловський». Його пов'язували із сім'єю втікача екс-президента Віктора Януковича і називали організатором «тітушок», які виступали проти Майдану. З 2014 року Саркісян перебуває в міжнародному розшуку за запитом України.

У березні Міноборони Росії заявило, що в рядах ЗСУ воюють як мінімум 10 найманців з Індонезії. В свою чергу, МЗС республіки відзначило, що ніколи не отримувало таких відомостей і що «ця інформація вимагає подальшого вивчення». А речник Національної армії Індонезії генерал-майор Нуграха Гумілар підкреслив, що її військовослужбовці не можуть воювати в Україні, оскільки найманство знаходиться поза законом.

Відомо, що Росія вербувала війну громадян Індії. Їх заманювали обманом, обіцяючи високу зарплату та паспорт РФ за участь у «допоміжних роботах», а натомість відправляли на фронт після прибуття до Москви. Тільки після того, як у ситуацію втрутився особисто прем'єр Нарендра Моді, Путін пообіцяв йому відпустити всіх таких найманців.

В кінці минулого року повідомлялося, що в російську армію було завербовано щонайменше 200 громадян Непалу країни, яка межує з Індією та Китаєм. Згодом не менше 14 із них загинули в Україні, стверджував глава МЗС Пракаш Сауд. Катманду вимагав від Москви негайно демобілізувати непальців, що залишилися на війні, і повернути на батьківщину їх, а також вбитих і поранених.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті