Вірменський батальйон "АрБат" із бригади "П'ятнашка" набирає "добровольців" з Індонезії, яких вчать воювати на окупованій частині України

Вірменський батальйон "АрБат", що входить до складу міжнародної бригади "П'ятнашка", оголосив про набір "добровольців" з Індонезії, - пише The Moscow Time.

Найманців готуватимуть на окупованих територіях України.

«Вже є низка місцевих жителів, які готові вирушити до Донецької народної республіки, пройти навчання у наших інструкторів та зі зброєю в руках воювати», — йдеться у телеграм-каналі підрозділу. Пост супроводжується відео з індонезійцями, які вигукують хвалебне гасло в адресу батальйону.

Видання зазначаєте, що «АрБат» — це загін спеціального призначення, створений у вересні 2022 року, який є виїзною групою штурмовиків. Ним командує колишній «вагнерівець» Айк Гаспарян із позивним «Абрек». З 1 липня 2023 року батальйон офіційно увійшов до структури міноборони РФ. Наразі бійці «АрБату» воюють у Курській області.

Засновником підрозділу є Армен Саркісян. За даними Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України, це кримінальний авторитет з Донецької області на прізвисько «Горловський». Його пов'язували із сім'єю втікача екс-президента Віктора Януковича і називали організатором «тітушок», які виступали проти Майдану. З 2014 року Саркісян перебуває в міжнародному розшуку за запитом України.

У березні Міноборони Росії заявило, що в рядах ЗСУ воюють як мінімум 10 найманців з Індонезії. В свою чергу, МЗС республіки відзначило, що ніколи не отримувало таких відомостей і що «ця інформація вимагає подальшого вивчення». А речник Національної армії Індонезії генерал-майор Нуграха Гумілар підкреслив, що її військовослужбовці не можуть воювати в Україні, оскільки найманство знаходиться поза законом.

Відомо, що Росія вербувала війну громадян Індії. Їх заманювали обманом, обіцяючи високу зарплату та паспорт РФ за участь у «допоміжних роботах», а натомість відправляли на фронт після прибуття до Москви. Тільки після того, як у ситуацію втрутився особисто прем'єр Нарендра Моді, Путін пообіцяв йому відпустити всіх таких найманців.

В кінці минулого року повідомлялося, що в російську армію було завербовано щонайменше 200 громадян Непалу країни, яка межує з Індією та Китаєм. Згодом не менше 14 із них загинули в Україні, стверджував глава МЗС Пракаш Сауд. Катманду вимагав від Москви негайно демобілізувати непальців, що залишилися на війні, і повернути на батьківщину їх, а також вбитих і поранених.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті