Війська РФ просунулися біля Покровська та Вугледара в Донецькій області - ISW

Рросійські війська незначно просунулися на схід і південний схід від Покровська на тлі наступальних операцій уДонецькій області 26 жовтня. Про це повідомили у своєму звіті аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

Зокрема, геолокаційні кадри, опубліковані 25 і 26 жовтня, вказують на те, що російські війська нещодавно просунулися на східну околицю Новоторецького (на схід від Покровська), на захід від Новогродівки (на південний схід від Покровська), у терикон шахти Коротченка на північний схід від Селидового (на південний схід від Покровська), а також у північну частину Олександрополя (на південний схід від Покровська).

Крім того, в огляді ISW йдеться про просування окупантів і біля Вугледара на південний схід від Донецька.

Геолокаційні кадри, опубліковані 26 жовтня, показують, що російські війська просунулися на захід від Побєди (на південний захід від Донецька). Також ці кадри свідчать про посилену атаку взводу і ще одну скорочену атаку роти з боку росіян. І показують, що російські війська нещодавно просунулися на північ від Золотої Ниви та на північ і північний захід від Пречистівки (обидва населені пункти на захід від Вугледара).

Також у свіжому огляді ISW повідомляється, що російське військове командування продовжує залучати військових спеціалістів до штурмових операцій і зазнавати невиправданих втрат, імовірно, у спробі централізувати контроль над військами та зберегти темп російських наступальних операцій на всьому театрі воєнних дій.

Нагадаємо, напередодні у Генштабі ЗСУ повідомили, що наразі на фронті найгарячішим є Покровський напрямок. 

Статті

Донбас
27.10.2024
17:39

«На Запоріжжі бували випадки, що в одному селі води не попросиш у бабусі, а в іншому - дідусь наводить на нас артилерію». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня інформаційні канали окупованого Донбасу вдавали з себе дорослих журналістів і намагалися детально розповідати про саміт БРІКС у Казані та аналізувати його підсумки. Виходило не дуже, тому що, якраз, про підсумки навіть російські...
Країна
26.10.2024
09:00

Мобілізація: економічне бронювання чи нові посилення?

Ще на початку серпня народні депутати говорили, що темпи мобілізації задовольняють найвище військове керівництво України. Але за два місяці ситуація різко змінилася.
Країна
25.10.2024
10:49

Медреформа в дії. Досвід Запоріжжя

Величезна кількість лікарів, медичних співробітників виїхали з тимчасово окупованих територій і розселилися в Запоріжжі. Величезна користь діяльності релоковних медцентрів...
Всі статті