Війська РФ не змогли досягти жодної зі своїх стратегічних цілей, ми бачимо апогей "нового російського великого наступу" – ГУР

Окупаційні війська РФ не змогли досягти жодної зі стратегічних цілей, які перед ними ставили в Кремлі. Про це заявив представник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України Андрій Юсов в ефірі "24 каналу" 1 квітня.

"наразі Україна бачить апогей кампанії, яка називалася "новий російський великий наступ", – зазначив Юсов.

За словами Юсова, умовний вихід на адмінкордони Луганської й Донецької областей дозволив би російським пропагандистам сказати, що бодай якісь цілі цієї "СВО" досягнуті, й переходити до спроб заморозити ситуацію і диктувати мир на своїх умовах.

Проте, як підкреслив представник ГУР, росіяни не змогли виконати чергові терміни та завдання путіна, зокрема "взяти Донбас до кінця березня", досі жодна з озвучених стратегічних цілей цієї ганебної війни, яку росіяни називають "СВО", не досягнута і не буде досягнута.

Юсов також наголосив, що серед українців люди різні за походженням, за віросповіданням, за мовою, "і це не заважає нам бути єдиною українською нацією, яка бореться з окупантами".

Раніше повідомлялось, що воєнна розвідка України контролює ситуацію с можливим розміщенням РФ ядерної зброї на території Білорусі.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті