Війна в Україні може завершитись і цього року - Зеленський

Війна в Україні може закінчитися 2023 року. Про це президент України Володимир Зеленський сказав в інтерв'ю португальському телеканалу RTP, яке вийшло 31 серпня.

"Війна може завершитись і цього року. Все залежить від кількох компонентів. Якщо в нас буде просування на полі бою, ми тиснутимемо на них і повністю зламаємо їхній моральний дух, то ми можемо і не уявляти до кінця, що станеться. Приклад Херсона показав, як вони виводили 40 тисяч людей. Вони бігли швидко, стрімко, кидали техніку. Якщо ми дотиснемо їх до політичного рішення, у цей момент дуже важливо, де буде весь світ. Якщо в цей момент світ буде залишатися на боці України й ми паралельно почнемо зустрічі щодо української формули миру, тоді ми зможемо знайти політичні кроки, які наблизять нас до миру", – сказав він.

Разом з тим, за словами Зеленського війна може затягнутися.

"Це може бути і наступного року: уповільнення процесів на фронті, блекаути в Україні. Кожні такі речі вбивають можливості політичного врегулювання війни. Тому що знову наближається зима, росія може чинити так, і такі кроки можуть змінити положення повністю. Тоді росія постійно буде у процесі отримання різних відповідей від України", – зазначив президент.

Як повідомлялося раніше, у НАТО здивовані темпами контрнаступу ЗСУ.

Статті

Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Донецьк
23.09.2024
12:17

Перейменування на Донеччині: як у 2024 році змінювали назви, пов'язані з РФ

Вже втретє за останні 10 років населенні пункти Донецької області стикаються із необхідністю масово змінювати назви об’єктів топоніміки на своїй території.
Всі статті